Thursday, November 22, 2007

ASTA ÄR REDAN SJUK

Från att ha varit en pigg liten valp så insjuknade Asta i tisdags e m. Plötslig slö, ingen aptit och kändes varm. temp 39,2. Ville inte stå på vänster framben. Senare på kvällen var hon riktigt het och hade 40 grader i temp. Kontaktade vetrinären och åkte till djurjukhuset kl 24 00. Rtg togs och vetrinären konstaterade el rättare sagt misstänkte att hon fått en sjukdom som hette metafysär osteopati.
Det är en sjukdom som drabbar stora raser i dess mest växande period, d v s mellan 3 och 7 månader. Den innebär att det blir en akut inflammation i benens närliggande tillväxtzooner. Röntgen verifierade det hela. Dessutom hade hon en urinvägsinfektion. Efter att mitt i natten fått en injektion med antibiotika och inflammationshämmande/ smärtstillande fick vi åka hem för att återkomma går. Nya röntgenbilder togs som visade att vä framtass var mest angripen men även hö framtass visade en tendens till samma fel. Bilderna är nu skickade till Strömsholm för bedömning.
Asta är idag mycket piggare. Äter själv och dricker bra. Har även börjat leka med sig själv. Behandlingen består i medicinering med smärtstillande samt vila. Får endast gå i koppel och inte hoppa. En urkalkning i skelettet förekommer och hon har stor risk för att få en fraktur.
Vilken start! Kajsa är givetvis ledsen och undrar hur det hela skall bli. Ny röntgen skall tas nästa fredag. Vi får inte ta ut något i förskott utan hoppas på det bästa.

4 comments:

Marianne said...

Åhh vad tråkigt, hoppas att allt går väl med henne.

LenaL said...

Stackars liten! Hoppas det snart löser sej så hon kan hoppa och skutta runt igen.

Ha det så gott!

Anonymous said...

Vad tråkigt att Asta är sjuk, men vi hoppas att det snart går över.

Hon ser verkligen härlig ut!

Allra bästa boxerhälsningar
AnnaP och faster Buffy

Anonymous said...

Jag försöker skriva till dig, men får bara tillbaka mailen. Är det verkligen adressen ulla.grunderglarsson@telia.com?